اقتصادیانرژیصنعت-معدن-تجارت

افزایش 20 درصدی تولید محصولات پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا شهریورماه

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، محمدعلی دادور مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۴۲۰ هزار بشکه خوراک میعانات گازی به این پالایشگاه وارد می‌شود که این مقدار با تکمیل تجهیزات در حال ساخت کنونی تا پایان شهریورماه به روزانه ۴۸۰ هزار بشکه می‌رسد.

وی افزود: بخشی از تجهیزات مربوطه از جمله کولرهای هوایی خنک‌کننده فرآورده و پمپ‌ها هم‌اکنون وارد سایت پالایشگاه شده است و بخشی از تجهیزات نیز در حال ساخت است که امیدواریم تا پایان نیمه نخست امسال این عملیات نهایی شود. با افزایش ظرفیت پالایشی، مقدار فرآورده‌های تولیدی نیز ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

دادور تأکید کرد: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۴۵ میلیون لیتر بنزین و ۱۷ میلیون لیتر نفت گاز در این پالایشگاه تولید می‌شود که این مقدار تولید با افزایش ظرفیت پالایشی به ترتیب به حدود روزانه ۵۴ میلیون لیتر و ۲۰ میلیون لیتر خواهد رسید.

*افزایش تولید نفتا به روزانه ۴ میلیون لیتر

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس همچنین با اشاره به افزایش نفتای تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۳.۵ تا ۴ میلیون لیتر نفتا در این پالایشگاه تولید می‌شود که حجم عمده‌ای از این مقدار صادر می‌شود و بقیه نیز به‌عنوان خوراک در اختیار پتروشیمی‌های تبریز و اراک قرار می‌گیرد.

دادور افزود: در شرایط تحریم‌ها و در سال جهش تولید، هم‌اکنون نزدیک به ۷۰ درصد محصول تولیدی در پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بنزین است که افزون بر تأمین بخش مهمی از نیاز کشور به فرآورده باکیفیت، مانع از کاهش مقدار خوراک ورودی به این پالایشگاه شده است.

براساس این گزارش، پیش از این مقرر شده بود مأموریت فاز چهارم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس پالایش روزانه ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی باشد، اما با تغییرات انجام‌شده این فاز به نام فاز بهینه‌سازی ظرفیت و رفع گلوگاهی فازهای موجود تغییر یافته و ظرفیت پالایشی این فاز در سه فاز موجود توزیع خواهد شد که با این ابتکار، ضمن صرفه‌جویی حدود ۹۰ میلیون دلاری، این هزینه صرف سرمایه‌گذاری در بخش‌های دیگر صنعت خواهد شد.

لینک کوتاه خبر : https://tafahomonline.ir/?p=21186
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن